4H-kurssit ja koulutukset Akaassa ja lähiseudulla

TULEVAT KOULUTUKSET

 

 

 

 

 

Osaava kerhonohjaaja 1

Haluatko päästä ohjaamaan omaa teemakerhoa? Oletko kiinnostunut ryhmänohjauksesta ja porukalla tekemisestä? Tule Osaava kerhonohjaaja -koulutukseen, siellä opit tarvittavat taidot.

Tavoite

Osaava kerhonohjaaja-koulutus rakentuu kahdesta osasta (I ja II) ja valmentaa nuoria toimimaan 4H-kerhojen ohjaustehtävissä.

Koulutuksen jälkeen nuori

 • osaa suunnitella ja ohjata kerhotoimintaa
 • osaa hyödyntää leikkejä ja erilaisia menetelmiä ryhmänohjauksessa
 • osaa tehdä kerholle toiminta- ja turvallisuussuunnitelmat
 • osaa suunnitella kerhon taloutta
 • osaa tiedottaa ja raportoida kerhon toiminnasta
 • osaa arvioida kerhon onnistumista ja antaa palautetta
 • tietää, mistä saa tarvittaessa lisätietoa.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu kerhonohjauksesta kiinnostuneille nuorille. Kurssin käytyään yli 15-vuotiaat pääsevät ohjaamaan omaa 4H-teemakerhoa työparin kanssa. 13 vuotta täyttäneet voivat toimia apuohjaajina 4H:n kerhoissa ja leireillä. Koulutuksen käyneet nuoret ovat myös etusijalla kun 4H-yhdistys hakee ohjaajia kesä-, syys- ja talvilomaleireille. Lisätietoja teemakerhoista ja kerhojen ohjaamisesta löydät täältä.

 

 

 

 

Osaava kerhonohjaaja 2 -koulutus .

Koulutus kaikille aloitteleville yli  13-vuotiaille 4H-kerhojen ohjaajille. Koulutuksessa saat perustiedot kerhon ohjaamisesta ja pääset suunnittelemaan omaa kerhoa. Koulutuksen jälkeen pääset ohjaamaan omaa kerhoa yhdessä työparin kanssa.

 

Ilmoita kiinnostuksestasi sähköpostitse sari-liisa.takku [at] 4h.fi. Kerro ilmoittautumisessa ainakin nimesi, ikäsi ja mahdolliset ruokarajoitteet, sekä minkälaista kerhoa ja missä haluaisit ohjata.

 

 

Digitaalinen osaamismerkki ja todistus

Kun olet suorittanut Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ensimmäisen päivän (8 tuntia), saat todistuksen ja voit hakea digitaalista osaamismerkkiä. Kun olet suorittanut myös Osaava kerhonohjaaja koulutuksen toisen päivän (yhteensä 16 tuntia) voit toimia 4H-yhdistyksessä kerhonohjaajana tai apuohjaajana. 4H-kerhon ohjaajana pääset hyödyntämään erikoisosaamistasi tai kiinnostustasi esimerkiksi askarteluun, eläimiin, kokkaamiseen tai metsään. Minkälaista kerhoa sinä haluaisit ohjata?

 

Hae digitaalista osaamismerkkiä. Osaamismerkin avulla voit näyttää osaamisesi erilaisissa sähköisessä välineissä erityisesti työtä hakiessasi. Osaamismerkin hakemista varten tarvitset kurssilta saamasi koodin sekä Open Badge Passport -tilin. Open Badge Passportiin voit vastaanottaa myös muiden kuin 4H:n myöntämät digitaaliset osaamismerkit.

Tästä klikkaamalla pääset osaamismerkin hakulomakkeeseen.

Syötä lomakkeeseen kurssilla saamasi koodi sekä muut kysyttävät tiedot. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit hakea merkin. Joskus viesti eksyy, joten kannattaa kurkata myös roskapostikansio. Merkki liitetään automaattisesti Open Badge Passport –tiliisi.

 

Nuori seniorityöhön! Tule mukaan toimintaan! Ilmoita kiinnostuksesi.

Seniorityötoimintaan pääsevät mukaan 13-18-vuotiaat. Nuoret koulutetaan toimimaan senioreiden seurana ja viriketoiminnan järjestäjinä Akaalaisissa vanhainkodeissa.

Seniorityökoulutuksen jälkeen nuoret otetaan töihin 4H-yhdistykseen. Työ koostuu pääosin ryhmätuokioiden tai vaikkapa pienen ulkoilun järjestämisestä vanhainkodin asukkaille. Nuoret voivat esimerkiksi lukea lehtiä, ulkoilla, pelata bingoa tai muistella vanhoja aikoja ikä-ihmisten kanssa. Vanhainkotivierailuita on mahdollista tehdä yksi tai kaksi tuntia viikossa, joten työ sopii hyvin koulun oheen.

Työnantajana toimii Kylmäkosken 4H-yhdistys. Työstä maksetaan TES:n  mukainen tuntipalkka.

Lisätietoja:

Sari-Liisa Takku

050 4065873

sari-liisa.takku@4h.fi

 

 

 

Löytyykö Akaasta kiinnostusta Lastenhoitaja-4H-yritys kurssille? Ilmoita kiinnostuksesi.

Tuletko hyvin toimeen lasten kanssa? Oletko vastuuntuntoinen ja leikkisä? Haaveiletko ehkä lastentarhanopettajan ammatista? Tule lastenhoitokursseille ja työllisty 4H-lastenhoitajaksi!

4H-lastenhoitokursseilla opit

 • huolehtimaan lapsen perustarpeista
 • ideoimaan leikkejä ja tekemistä eri-ikäisille lapsille
 • selviytymään erityistilanteista
 • kiinnittämään huomiota turvallisuuteen

4H-lastenhoitokursseja on viisi ja jokainen niistä kestää neljä tuntia. Kun olet suorittanut kaikki kurssit, saat todistuksen ja voit työllistyä 4H-yhdistyksen kautta 4H-lastenhoitajaksi. Lisäksi voit suorittaa jatkokursseja vauvojen hoidosta sekä lasten pitkäaikaissairauksista ja erityislasten huomioimisesta.

Kurssien ohjaajina toimivat alalla työtä tekevät ammattilaiset, esimerkiksi lastentarhanopettaja tai lastenhoitaja, yhdessä 4H-toimihenkilön kanssa. Yhden kurssin hinta on 15 euroa.

4H-lastenhoitaja

 • on yli 14-vuotias
 • on vastuuntuntoinen
 • pitää lasten parissa työskentelystä
 • keksii mielellään lapsille leikkejä ja muuta tekemistä
 • on suorittanut 4H:n lastenhoitokurssit

 

 

4H-yrityskurssi. Helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä.

Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

4H-yrityksiä on jo satoja

4H-yrityksen perustaminen on helppoa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.
Tuhannet nuoret ovat toimineet 4H-yrittäjinä ja 4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa.

Apua yrityksen perustamiseen

4H-yrityksen perustaminen -sivu kertoo sinulle yrityksen aloittamisen ABC:n. 4H-yrittäjälle-sivulta saat muun muassa nuorelle 4H-yrittäjälle tehdyn oppaan ja muuta hyödyllistä tietoa, jota tarvitset etenkin silloin, kun perustat yrityksesi ilman yrityskurssia.
Apua kaikenlaisissa yritysasioissa saat lähimmästä 4H-yhdistyksestä. Yhdistys myös auttaa sinua yritysohjaajan hankkimisessa ja kertoo, onko se järjestämässä nuorten yrityskurssia.

Varmista itsellesi kesätyö

 

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.

Kesäyrittäjyyden kampanjasivu on osoitteessa yritaopitienaa.fi.

 

4H-yrittäjä

4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jos et vielä ole, katso www.4h.fi/liity

Yritysohjaajaksi nuorelle

Kiinnostaako sinua ryhtyä yritysohjaajaksi nuorelle? Yritysohjaaja on aikuinen, joka on esimerkiksi nuoren vanhempi, sukulainen, ystävä tai paikallinen yrittäjä. Vaikka ohjaatkin nuorta yrittäjää, sinulla ei itselläsi tarvitse olla yrittäjä- tai ohjaajakokemusta. Ohjaajana olet nuoren henkisenä tukena ja kuuntelet häntä. 4H-yrittäjän ohjaaminen yrittäjyyden poluilla on antamista ja saamista eli vapaaehtoistoimintaa.

Yritysohjaajana toimiminen antaa itselle hyvän mielen.

URJALA:

Katso Urjala.4h.fi viimeisimmät kuulumiset.

 

http://urjala.4h.fi/koulutukset/

 

 

VALKEAKOSKI:

 

Osaava kerhonohjaaja -koulutus  Koulutuksen jälkeen pääset ohjaamaan omaa kerhoa. Kerhon ohjaamisesta maksetaan pieni palkkio. Yli 15-vuotiaille!

Osaava kerhonohjaaja 2 -koulutus Tule syventämään osaamistasi kerhon ohjaajana!

Seniorityökurssi Koulutukseen otetaan 10 yli 13-vuotiasta nuorta. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet pääsevät töihin 4H:lle vanhainkotivierailijoiksi. Töitä on 1-2 tuntia viikossa.

4H-yritys -kurssi  Kurssilla voit perustaa oman yrityksen ja pääset heti hommiin. Vuoden loppuun saakka on mahdollisuus saada käyttöönsä myös oikeaa liiketilaa keskustasta! Yli 13-vuotiaille!

http://valkeakoski.4h.fi/kurssit/

 

 

 

 

4H-yrittäjä
4H-yrittäjä
4H-yrittäjä
4H-yrittäjä